Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Twilight: Breaking Dawn Part 2 Teaser Trailer

SiLeNzIo Live Band @ Πρώτο Πάτωμα


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, η SiLeNzIo Live Band σας περιμένει στο Πρώτο Πάτωμα (Τσιμισκή 97,1ος όροφος), για μια βραδιά με ροκ μπαλάντες, αλλά και με δικά της τραγούδια!

Τηλ κρατήσεων: 2310-223331

Δημήτρης Τόλιος (Κιθάρα,Φωνή)
Ελένη Αγριμάκη (Πιάνο,φωνή)

Ώρα Έναρξης: 22.30

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Προτάσεις - Βιβλία


ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
Συγγραφέας: ΜΑΝΙΑΤΗ ΝΙΚΟΛ - ΑΝΝΑ

Σύνοψη:
Το ποδοβολητό πίσω της δυνάμωνε. Έφτανε στ’ αυτιά της απειλητικό, επίμονο. Τα βαριά άρβυλα άφηναν έναν οξύ ήχο καθώς χτυπούσαν πάνω στις πέτρες, στο καλντερίμι. Κάπου κάπου ξεχώριζε τις βρισιές που συνόδευαν το θόρυβο και οι απειλές τής πάγωναν το αίμα… Κάποιο λουκέτο ακούστηκε να μπαίνει στη θέση του και να κλειδώνει. Απέναντι ένα μάνταλο έπεσε βαρύ και σφάλισε μια πόρτα. Το χωριό θα έκλεινε τα μάτια σε ό,τι κι αν γινόταν! Πάσχισε να βρει κάπου να κρυφτεί μα η κοιλιά, που μόλις άρχισε να διαγράφεται, και ο σάκος που είχε κρεμασμένο στον ώμο την εμπόδιζαν. H Αγγελική καταδιώχτηκε, πόνεσε, πείνασε για να φέρει στον κόσμο μια πολύτιμη ζωή. Μια κρίσιμη στιγμή, μια αθώα αλλά άτυχη κίνηση και μια εξήγηση που δόθηκε πολύ αργά, από φόβο, θα σταθούν μοιραίες για τη σχέση μητέρας και παιδιού. Μια αλλόκοτη σχέση αγάπης και μίσους ανάμεσα σε μάνα και γιο με ολέθρια αποτελέσματα! Μπορεί, άραγε, ο χρόνος να γυρίσει πίσω; Μπορεί η αγάπη της μάνας να βρει δικαίωση στην καρδιά του γιου της;



Ο ΜΑΙΤΡ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Συγγραφέας: ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ ΜΙΧΑΗΛ

Σύνοψη:
Σε τρία πλάνα αναπτύσσεται αυτό το μεγάλο σε συνθετική δύναμη, τολμηρή φαντασία και σατιρική ευστοχία μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ. Το ιστορικό-ψυχολογικό, μ'επίκεντρο τη μορφή του Πόντιου Πιλάτου - του Ανθρώπου, που δέ βρίσκει το ψυχικό σθένος να ενεργήσει σύμφωνα με τη συνείδησή του, το σατυρικό, με στόχο τους ατάλαντους, καιροσκόπους και τυχάρπαστους απο το λογοτεχνικό - παρακαλλιτεχνικό, κυρίως, περιβάλλον της σταλινικής Μόσχας.Το λυρικό- δραματικό, μ'έναν συγκλονιστικό στην παραφορά και την έξαρση έρωτα του Μαίτρ και της Μαργαρίτας. Ο Σατανάς, που με την απίθανη συνοδεία του, ξεκινώντας από τα βάθη της μεσαιωνικής μαγείας, φτάνει στη Μόσχα για να μπλέξει και να ξεμπλέξει τραγέλαφους και τραγωδίες, που ένας διάολος μόνο πια το μπορεί, είναι το συναρπαστικό εύρημα που κορυφώνει την ένταση αυτού του μυθιστορήματος. Θα έλεγε κανείς πως ο Μπουλγκάκοφ με το ''Μαίτρ και Μαργαρίτα'' εγκαινιάζει ένα νέο είδος μυθιστορήματος φανταστικού ρεαλισμού.



ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ
Συγγραφέας: ΠΕΠΑΝ ΣΑΡΛ

Σύνοψη:
Όταν οι αθάνατοι πλέον Πλάτωνας, Καντ και Σαρτρ ξαπλώνουν στο ντιβάνι του Φρόιντ, τότε τα πιο ουσιώδη ερωτήματα της φιλοσοφίας αναβλύζουν σχεδόν αυτόματα, αποκτώντας μια σύγχρονη λάμψη. Επιλέγοντας να ενσαρκώσει τους τρεις φιλοσόφους, ο Σαρλ Πεπάν μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, μυθιστορηματικό και κάπως παιχνιδιάρικο, διεισδύοντας στην καρδιά της Δυτικής σκέψης. Ταυτόχρονα προσεγγίζει τις ιδέες των φιλοσόφων με βάση τα βιώματα και τα συναισθήματά τους, και έτσι τα φιλοσοφικά συστήματα εμφανίζονται ως άρρηκτα δεμένα με τις εμμονές των δημιουργών τους: τον ιδεαλισμό για τον Πλάτωνα, το καθήκον του τυπικού Γερμανού για τον Καντ, το βλέμμα των άλλων για τον πάντα υπαρξιστή Σαρτρ.

Κυριακάτικο σινεμά



Σκηνοθέτης: Michael Bay
Σενάριο: David Weisberg, Douglas Cook
Ηθοποιοί: Sean Connery, Nicolas Cage & Ed Harris

The Hobbit : An Unexpected Journey



Ημερομηνία πρεμιέρας: 14 Δεκεμβρίου 2012
Είδος: Περιπέτεια | Φαντασίας
Ηθοποιοί: Cate Blanchett, Ian McKellen, Luke Evans, Elijah Wood, Martin Freeman, Andy Serkis, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Christopher Lee, Richard Armitage, Ian Holm
Σκηνοθέτης: Peter Jackson
Σενάριο: J.R.R. Tolkien, Fran Walsh
Studio: Warner Bros.

Πλοκή:
Ένα περίεργο Χόμπιτ, ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ταξίδεύει στο Lonely Mountain με μια δυναμική ομάδα νάνων για να διεκδικήσουν ένα θησαυρό που είχε κλαπεί από αυτούς από το δράκο Smaug.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

(I Can't Get No) Satisfaction


Ύμνος της ροκ μουσικής και σήμα κατατεθέν της τραγουδοποιίας των Rolling Stones.

Η γέννηση του «Satisfaction» κυοφορήθηκε ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 1965 στο μυαλό του Κιθ Ρίτσαρντς. Ο νεαρός κιθαρίστας μόλις είχε πέσει για ύπνο, όταν του ήρθε η ιδέα. Αμέσως σηκώθηκε, πήρε το κασετοφωνάκι του και ψιθύρισε μια μελωδία, ενώ σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψε τις λέξεις «I can't get no satisfaction». Στη συνέχεια επέστρεψε στο κρεβάτι του για να συνεχίσει τον ύπνο του. Το τραγούδι, που χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά, βρισκόταν στα σπάργανα.

Στις αρχές Μαίου οι Στόουνς καταπιάστηκαν με το κομμάτι στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στο Κλίαργουοτερ της Φλώριδας. Ο Τζάγκερ έγραψε τους τολμηρούς για την εποχή στίχους με τα σεξουαλικά υπονοούμενα και το αντικαταναλωτικό μήνυμα. Ο Ρίτσαρντς δίσταζε να προχωρήσει στην ηχογράφησή του, γιατί πίστευε ότι έμοιαζε με το τραγούδι των Martha and the Vandellas «Dancing in the Street» (το ερμήνευσε χρόνια αργότερα ο Τζάγκερ με τον Μπάουι για φιλανθρωπικό σκοπό).

Πείστηκε, όμως, και το συγκρότημα μπήκε στα στούντιο της Τσες στο Σικάγο στις 10 Μαίου 1965. Το ξαναηχογράφησαν λίγες μέρες αργότερα στο Λος Αντζελες, εμπλουτίζοντας με εφέ το κιθαριστικό του μέρος. Το «Sarisfaction» κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου 1965 στις ΗΠΑ ως προπομπός του άλμπουμ του συγκροτήματος «Out of our Ηeads». Στην Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου του ίδιου χρόνου.

Η επιτυχία του τραγουδιού ήταν άμεση και απογείωσε την καριέρα των Rolling Stones. Αμέσως μπήκε στο Hot 100 του Billboard και παρέμεινε στο Νο1 για τέσσερεις εβδομάδες. Άμεση, όμως, ήταν η αντίδραση. Από κάποιους συντηρητικούς κύκλους, το τραγούδι θεωρήθηκε ανήθικο και επικίνδυνο για την καθεστηκυία τάξη. Σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης απαγορεύτηκε αρχικά κι έγινε γνωστό μέσα από τους πειρατικούς σταθμούς, ενώ και οι Στόουνς σε κάποιες εμφανίσεις τους αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τους στίχους του τραγουδιού.

Το Satisfaction θεωρείται σήμερα ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν το ροκ και το νεολαιίστικο κίνημα της δεκαετίας του '60. Στον κατάλογο του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών κατέχει τη 2η θέση και πρόσφατα η Βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου το συμπεριέλαβε στους καταλόγους της. Πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα το έχουν ερμηνεύσει και διασκευάσει (Otis Redding, Devo, Britney Spears, The Supremes, The Residents κ.ά.), ενώ αποτελεί σταθερή επιλογή του συναυλιακού ρεπερτορίου των Rolling Stones.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Last Mysteries of the Titanic (Ντοκιμαντέρ)

Ο Τζέιμς Κάμερον επιστρέφει στον Τιτανικό για τελευταία φορά και προτίθεται να προχωρήσει βαθύτερα από ποτέ άλλοτε στo ναυάγιο και στα μέρη του εσωτερικού που δεν είχαν παρατηρηθεί από τη νύχτα που βυθίστηκε ο Τιτανικός.


Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Men In Black 3



Ημερομηνία πρεμιέρας: 25 Μαΐου 2012
Είδος: Δράσης | Κωμωδία | Φαντασίας
Ηθοποιοί: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin
Σκηνοθέτης: Barry Sonnenfeld
Σεναριογράφος: Lowell Cunningham, David Koepp

Πλοκή:
Ο πράκτορας J ταξιδεύει στο χρόνο και συγκεκριμένα στην δεκαετία του '60, για να σταματήσει έναν εξωγήινο από το να δολοφονήσει τον φίλο του - πράκτορα K - και να αλλάξει την ιστορία...

Take Me Home (2012)



Ημερομηνία πρεμιέρας: 9 Μαρτίου 2012
Είδος: Κωμωδία | Ρομαντική
Ηθοποιοί: Victor Garber, Sam Jaeger & Lin Shaye
Σκηνοθέτης: Sam Jaeger
Σεναριογράφος: Sam Jaeger

Πλοκή:
Ο Thom αποφασίζει να δουλέψει - παράνομα - ως οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη και η Claire τον προσλαμβάνει για να την πάει οδικώς στην Καλιφόρνια, αφού ο πατέρας της, με τον οποίο έχει αποξενωθεί, παθαίνει καρδιακή προσβολή.

Despicable Me 2 (2013)

Το teaser trailer από την ταινία "Εγώ ο απαισιότατος" που θα βγει στις αίθουσες το 2013. Ιδιαίτερα αστείο θα λέγαμε...



Ημερομηνία πρεμιέρας: 3 July 2013
Ηθοποιοί: Ken Daurio , Cinco Paul
Σκηνοθέτες: Pierre Coffin, Chris Renaud
Σεναριογράφοι: Al Pacino, Steve Carell and Miranda Cosgrove

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σταύρος Κουγιουμτζής (1932 - 2005)


Γεννήθηκε το 1932 σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Επταπύργιο, κοντά στις φυλακές του Γεντί-Κουλέ. Μικρασιάτης στην καταγωγή που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που τόσο αγαπούσε.

Μπήκε στο χώρο της μουσικής σε ηλικία 15 ετών, με σπουδές στη Σχολή πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Το 1952, για λόγους βιοπορισμού, αρχίζει να εργάζεται ως πιανίστας σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Έγραψε το πρώτο του τραγούδι 'Περιστεράκι' το 1960 με το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ του ΕΙΡ, με ερμηνεύτρια τη Ζωή Κουρούκλη.
Γράφει την επιτυχία 'Μη μου θυμώνεις μάτια μου', που ερμηνεύει αρχικά η Χορωδία Φ.Ε.Μ. και στη συνέχεια ο Γιάννης Πουλόπουλος, όπως και το 'Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά' και ξεκινά συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της τότε μουσικής σκηνής όπως η Καίτη Χωματά και ο Γιάννης Βογιατζής. Το 1966 εμφανίστηκε και στο χώρο του θεάτρου, γράφοντας μουσική για το 'Το ταξίδι' του Γιώργου Θεμελή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, σε σκηνοθεσία Ευγένιου Σπαθάρη.

Το 1967 συνεργάστηκε με τη δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ και με τους τότε ανερχόμενους τραγουδιστές Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Καλατζή και Βίκυ Μοσχολιού. Αυτή την περίοδο έγραψε τα σημαντικότερα τραγούδια της σταδιοδρομίας του, 'Πού 'ναι τα χρόνια', 'Κάπου νυχτώνει', 'Όλα καλά κι όλα ωραία', και 'Ο ουρανός φεύγει βαρύς'. Αν και στιχουργός ο ίδιος, συνεργάστηκε με σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Μάνος Ελευθερίου, Κ. Βίρβος, Σ. Τσώτου, Μ. Μπουρμπούλη, Λευτέρη Παπαδόπουλο και ποιητές σαν τον Γ, Θέμελη, Ντ. Χριστιανόπουλος, και Κώστα Βάρναλη. Αργότερα συνεργάστηκε με μια σειρά άλλων μεγάλων ερμηνευτών όπως τον Γιάννη Πάριο, την Άννα Βίσση, τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Γιάννη Καλατζή και την Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, το 'Κόκκινο φουστάνι'.

Το 1988 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε σταματήσει τη δισκογραφία. Το 1998, όμως, και μετά από παρότρυνση του Γιώργου Νταλάρα επανέρχεται στο προσκήνιο με καινούργια τραγούδια! Η τελευταία του δισκογραφική παρουσία το 2001 ήταν το 'Έβρεχε ο κόσμος' με 11 τραγούδια που έγραψε για την κόρη του, Μαρία Κουγιουμτζή και το Γιώργο Χριστοδούλου.

Ο συνθέτης έφυγε το Σάββατο 12 Μάρτη 2005, στα 73 του χρόνια, από ανακοπή καρδιάς.



SiLeNzIo Live Band @ Πρώτο Πάτωμα


Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, η SiLeNzIo Live Band σας περιμένει στο Πρώτο Πάτωμα (Τσιμισκή 97,1ος όροφος), για μια βραδιά με ροκ μπαλάντες, αλλά και με δικά της τραγούδια!

Τηλ κρατήσεων: 2310-223331

Δημήτρης Τόλιος (Κιθάρα,Φωνή)
Ελένη Αγριμάκη (Πιάνο,φωνή)

Ώρα Έναρξης: 22.30

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά (2011)



Ο 11χρονος Όσκαρ είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας του (Τομ Χανκς), που πέθανε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center, του έχει αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα κάπου στην πόλη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Ντάλντρι
ΣΕΝΑΡΙΟ: Ερικ Ροθ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σάντρα Μπούλοκ, Τομ Χανκς, Μαξ φον Σίντοφ, Τόμας Χορν

Η Ακαδημία της έδωσε μια υποψηφιότητα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ενώ οι Αμερικανοί κριτικοί την χαρακτήρισαν ως την «χειρότερη ταινία της χρονιάς»...Εσείς τι λέτε;

Γιώργος Ζαμπέτας (1925 - 1992)


Ο Γιώργος Ζαμπέτας, γνωστός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1925 στην Αθήνα. Γονείς του ήταν ο Μιχάλης Ζαμπέτας, που ήταν κουρέας και η Μαρίκα Μωραΐτη, ανηψιά γνωστού βαρύτονου της εποχής.

Από πολύ μικρή ηλικία ο Γιώργος Ζαμπέτας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, αφού παράλληλα με την απασχόλησή του στο κουρείο του πατέρα του ως βοηθός, «σκάρωνε» κρυφά στο μπουζούκι τις πρώτες του μελωδίες. Οτιδήποτε στη φύση παρήγε ήχο, τον συνάρπαζε και τον βοηθούσε στις συνθέσεις του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στη βιογραφία του, λίγο πριν το θάνατό του. Το 1932, σε ηλικία μόλις 7 ετών κερδίζει το πρώτο του βραβείο, ως μαθητής της α’ δημοτικού, παίζοντας το πρώτο του τραγούδι σε σχολικό διαγωνισμό. Παρά τις αντιδράσεις, ο μικρός Γιώργος συνέχισε με απόλυτη προσήλωση να υπηρετεί τη μεγάλη του αγάπη, ενώ η γνωριμία του στα 1938 με το μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας. Το 1940 η οικογένεια Ζαμπέτα μετακόμισε στο Αιγάλεω και από τη στιγμή εκείνη ο Ζαμπέτας απόκτησε ένα άρρηκτο δεσμό με την πόλη, της οποίας εμπνεύστηκε και χάρισε το προσωνύμιο «Σίτι», κατά τη διάρκεια μια περιοδείας του στη Βρετανία. Στα 1942 και κάτω από συνθήκες ανέχειας λόγω της Κατοχής, ο Ζαμπέτας δημιουργεί το πρώτο του συγκρότημα, με το οποίο τραγουδούσαν καντάδες στα κορίτσια.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 ο Ζαμπέτας γράφει τα πρώτα του γνήσια ρεμπέτικα τραγούδια με γνωστούς ερμηνευτές όπως οι Πρόδρομος Τσαουσάκης, Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Καναρίδης, Πόλυ Πάνου κ.α. Έκδηλο ήταν από τότε το ταλέντο και το εκπληκτικό του παίξιμο, ωστόσο ακόμη δεν είχε κατασταλάξει στο πασίγνωστο ιδιαίτερο στυλ, που τον καθιέρωσε σαν ένα μοναδικό «σώου-μαν» στο χώρο. Το 1959 ο Μάνος Χατζιδάκις τον έκανε «σολίστ» στις συνθέσεις του. Τα επόμενα χρόνια, ο Γιώργος Ζαμπέτας «κέντησε» με τις ξεχωριστές πενιές του τις εισαγωγές και τα τραγούδια των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Πλέσσα, Μαρκόπουλου, Μαρκέα, Καπνίση και πολλών άλλων συνθετών. Έγραψε ακόμα τραγούδια με τους Πυθαγόρα, Καγιάντα, Πρετεντέρη, Παπαδόπουλο, Τζεφρώνη, Μπακογιάννη και Παπαγιαννοπούλου, ενώ συνεργάστηκε στενά με τον κορυφαίο στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη - Τσάντα, τον ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου και τον Αλέκο Σακελλάριο.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πάνω από 250 τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία έγιναν επιτυχίες, όπως Πατέρα κάτσε φρόνιμα, Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά, Σταλιά-σταλιά, Τι σου ’κανα και μ’ εγκατέλειψες, Τι γλυκό να σ’ αγαπούν, Ο πενηντάρης, Μάλιστα κύριε, Ο πιο καλός ο μαθητής κ.ά. Με τα τραγούδια του ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών: Τόλης Βοσκόπουλος, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Βίκυ Μοσχολιού, Σταμάτης Κόκοτας, Δούκισσα κ.α.

Πηγαίος, αθυρόστομος, χιουμορίστας, αλλά και μάγκας, αποκριθείς σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σχέση του με το χασίσι, απάντησε: «Αν έχω φουμάρει χασίσι; Λιβααααάδια. "Μάλιστα κύριε"!

Πέθανε στις 10 Μαρτίου του 1992. Από σύμπτωση, απεβίωσε την ίδια ημερομηνία (10 Μαρτίου) και ο γιος του, Μιχάλης, το 2008.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

VA - On The Road Collection



On The Road Vol.II
01 Charles & Eddie - Would I Lie To You Baby
02 Monaco - What Do You Want From Me
03 Black - Wonderful Life
04 Sting - Englishman In New York
05 Moon Martin - Bad News
06 Hurts - Wonderful Life
07 Savage Garden - To The Moon And Back
08 Cat Stevens - Wild World
09 Al Stewart - The Year Of The Cat
10 Styx - Boat On The River
11 America - A Horse With No Name
12 Herman's Hermits - No Milk Today
13 The Pretenders - Don't Get Me Wrong
14 Waterboys - The Whole Of The Moon
15 Joan Osborne - One Of Us

Download Link:
https://rapidshare.com/files/296110020/On_The_Road_Vol.II.rar

On The Road Vol.III
01 Amy Winehouse - Cupid
02 Black Gold - Shine
03 Brainstorm - Maybe
04 Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours
05 Ten Sharp - You
06 David Bowie - Days
07 Bruce Springsteen - The Streets Of Philadelphia
08 Fleetwood Mac - Rhiannon
09 Madrugada - What's On Your Mind
10 Robert Cray - Don't Be Afraid of the Dark
11 Bob Dylan - Things Have Changed
12 Morcheeba - Enjoy The Ride (Feat. Judy Tzuke)
13 Alanis Morissette - Hands Clean
14 Ryan Adams - New York New York
15 Queen - Crazy Little Thing Called Love

Download Link:
https://rapidshare.com/files/4095751876/On_The_Road_Vol.III.rar

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Mississippi Queen

Η μεγαλύτερη επιτυχία των Mountain, ενός χαρντ ροκ συγκροτήματος από τη Νέα Υόρκη, με σημαντική συνεισφορά στη δημιουργία του χέβι μέταλ τη δεκαετία του '70.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον κιθαρίστα Λέσλι Γουέστ και τον ντράμερ Κόρκι Λένγκ και περιέχεται στο άλμπουμ του συγκροτήματος Climbing, που κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 1970, με παραγωγό τον μπασίστα Φέλιξ Παπαλάρντι.

Το τραγούδι ξαναήρθε στο προσκήνιο το 2005. Τη χρονιά αυτή διασκευάστηκε από τον Όζι Όσμπορν για το άλμπουμ του Under Cover, ακούστηκε για λίγο στο 24ο επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων The Simpsons και συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ της ταινίας Ντιουκς (The Dukes of Hazzard). Το 2007 εντάχθηκε στο βιντεοπαιγνίδι Guitar Hero III: Legends of Rock και το 2010 στο σάουντρακ της ταινίας του Σιλβέστερ Σταλόνε Οι Αναλώσιμοι (The Expendables)

Μουσικές προτάσεις...

Μια συλλογή από μας...για σας!

01 Natalie Imbruglia - Torn
02 Mike Oldfield - Man In The Rain
03 Marianne Faithfull - As Tears Go By
04 The Stranglers - Golden Brown
05 Marc Almond - Days of Pearly Spencer
06 Ben Folds Five - Mess
07 Allan Parson - Children Of The Moon
08 Box Tops - The Letter
09 Traveling Wilburys - Runaway
10 Mark Knopfler - What It Is
11 Joe Cocker - My Father's Son
12 Elton John - The Heart Of Every Girl
13 Nick Cave - Deanna
14 John Phillips - California Dreamin`
15 Santana - While My Guitar Gently Weeps (featuring India.Arie & Yo-Yo Ma)

Download link:
https://rapidshare.com/files/3293820625/On_the_Road.rar

Καλή Ακρόαση!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Dracula (Ο Θρύλος του Δράκουλα)


Ο Δράκουλας υπήρξε μυθιστορηματικός ήρωας, αλλά και ιστορικό πρόσωπο. Ο μυθιστορηματικός Δράκουλας «γεννήθηκε» από τη γραφίδα του άγγλου συγγραφέα Μπραμ Στόκερ και το ομόνυμο βιβλίο κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου του 1897. Πρόκειται για έναν ρουμάνο ευγενή, με γοητευτική προσωπικότητα, καλούς τρόπους, αλλά με δίψα για αίμα. Ο Δράκουλας είναι ένα επιστολικό μυθιστόρημα, ενταγμένο στη μεγάλη παράδοση της γοτθικής λογοτεχνίας.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Στόκερ διηύθυνε το ονομαστό Θέατρο Lyceum του Λονδίνου και για να συμπληρώσει το εισόδημά του έγραφε λαϊκά μυθιστορήματα, χωρίς ιδιαίτερες λογοτεχνικές απαιτήσεις. Ένα από αυτά, ο Δράκουλας του χάρισε δόξα και φήμη, αν και δεν ήταν ο πρώτος διδάξας του είδους. Ιστορίες με βρικόλακες γράφονταν και πριν από τον Στόκερ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Φρανκεστάιν της Μέρι Σέλεϊ (1818), το Βαμπίρ του Τζον Πολιντόρι (1819) και το ποίημα Ο γκιαούρης του Λόρδου Βύρωνα (1813).

Όμως, ο Δράκουλας κέρδισε το στοίχημα από πολύ νωρίς, χάρη στην προτίμηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πάνω από 160 ταινίες έχουν γυριστεί με ήρωα τον ευγενή βρικόλακα, καθιστώντας τον ως έναν από τους δημοφιλέστερους κακούς στη λαϊκή μυθολογία του 20ού αιώνα. Η πρώτη έκανε πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου του 1922 με τίτλο Νοσφεράτου - Η συμφωνία του τρόμου, σε σκηνοθεσία Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου, ενώ χαρακτηριστικός είναι επίσης ο Δράκουλας (1931) του Τοντ Μπράουνινγκ με τον Μπέλα Λουγκόζι στον πρωταγωνιστικό ρόλο (1931) και ο κατά Φράνσις Φορντ Κόπολα Δράκουλας (1992).

Ως ιστορικό πρόσωπο ο Δράκουλας υπήρξε με το όνομα Βλαντ Ντράκουλα ή Τσέπες ή Βλαντ ο Παλουκωτής και καταγόταν από ευγενή γενιά. Το όνομά του στα πρώιμα ρουμανικά σημαίνει ο γιος του διαβόλου («Ντρακουλέα»). Ωστόσο, δεν είναι εξακριβωμένο αν ο Βλαντ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ήρωα του Μπραμ Στόκερ.

Ο Βλαντ (1431-1476) ηγεμόνευσε ως βοεβόδας για οκτώ χρόνια την περιοχή της Βλαχίας, όπου βρίσκονται τα Καρπάθια Όρη. Έμεινε στην ιστορία για τη θηριωδία του, καθώς σκότωσε κοντά στους 40.000 ανθρώπους, αντιπάλους της εξουσίας του, «εγκληματίες και άλλα παράσιτα της κοινωνίας» όπως τους χαρακτήριζε, χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή σ' αυτόν μέθοδο του ανασκολοπισμού. Οι αριθμοί μπορεί να είναι υπερβολικοί, επειδή οι πληροφορίες προέρχονται από τους γερμανούς αντιπάλους του, που κατοικούσαν στη γειτονική Ουγγαρία.

Ο Βλαντ, πάντως, τιμάται ως ήρωας από τους Ρουμάνους. Με την απάνθρωπη τακτική του ανασκολοπισμού που εφάρμοζε, έστειλε στον άλλο κόσμο κάπου 100.000 Τούρκους, εκδιώκοντας τους Οθωμανούς από τη χώρα του.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

The Dark Side Of The Moon


Εμβληματικό άλμπουμ της ροκ μουσικής και η κορυφαία δημιουργική και εμπορική στιγμή των Pink Floyd. Κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 1973 στις ΗΠΑ και στις 24 Μαρτίου στη Μεγάλη Βρετανία. Αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία, που εξελίχθηκε σε διαχρονική, αφού παρέμεινε για πάνω από 1.500 εβδομάδες στο Τοπ-200 του «Μπίλμπορντ».

Το όγδοο άλμπουμ στη δισκογραφία των Pink Floyd αποτελείται από εννέα τραγούδια, συνολικής διάρκειας 41 λεπτών και 34 δευτερολέπτων. Ηχογραφήθηκε από τον Ιούνιο του 1972 έως τον Ιανουάριο του 1973 στα στούντιο της Άμπεϊ Ρόουντ στο Λονδίνο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την καθοριστική συμβολή του μηχανικού ήχου και μουσικού Άλαν Πάρσονς. Σχεδόν όλο το έργο πιστώνεται στον Ρότζερ Γουότερς, που έγραψε τους στίχους και τη μουσική σε όλα τα τραγούδια. Τα υπόλοιπα τρία μέλη του συγκροτήματος (Ντέιβιντ Γκίλμορ, Ρίτσαρντ Ράιτ και Νικ Μέισον) συνεισέφεραν δημιουργικά με τις παρατηρήσεις τους στο στούντιο.

Μουσικά, το άλμπουμ κινείται στο χώρο του προοδευτικού ροκ και της ηλεκτρονικής μουσικής, στην οποία οι Pink Floyd υπήρξαν πρωτοπόροι στον χώρο του ροκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κριτικοί χωρίζουν την ροκ μουσική στην περίοδο πριν και μετά το «The Dark Side of the Moon», όσον αφορά στη χρήση των συνθετητών και των άλλων ηλεκτρονικών «εργαλείων». Αλλά η αληθινή δύναμη του άλμπουμ προέρχεται από το δημιουργικό συνταίριασμα του νεοψυχεδελικού αρτ-ροκ, της τζαζ φιούζιον και του μπλουζ-ροκ.

Θεματικά, το άλμπουμ εξερευνά όψεις της ανθρώπινης εμπειρίας. Αναφέρεται στη γέννηση ενός παιδιού και το μεγάλωμά του (Speak to Me/Breath), στο χρόνο που φεύγει («Time»), τη θρησκεία («Great Gig in the Sky»), τον καταναλωτισμό («Money»), τον εθνοκεντρισμό («Us and Them») και τον θάνατο («Brain Damage», «Eclipse»).

Το άλμπουμ γνώρισε μεγάλη επιτυχία και γνωρίζει σταθερά μέχρι τις μέρες μας. Με πωλήσεις 42.000.000 αντιτύπων κατατάσσεται στην 6η θέση με τα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στις ΗΠΑ πουλάει γύρω στα 9.000 αντίτυπα κάθε εβδομάδα.



Lucio Dalla (1943 - 2012)


Σε ηλικία 69 ετών πέθανε από καρδιακή προσβολή ο διάσημος Ιταλός ερμηνευτής και συνθέτης Lucio Dalla.

Ο Ιταλός στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ελβετία. Ο συνθέτης του Caruso, που ερμήνευσαν με τεράστια επιτυχία ο Λουτσιάνο Παβαρότι και μετέπειτα ο Αντρέα Μποτσέλι, θα συμπλήρωνε τα 69 του χρόνια την Κυριακή.

Ο Lucio Dalla γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1943 στην Μπολόνια. Ξεκίνησε τα μαθήματα κλαρινέτου σε νεαρή ηλικία και έπαιζε σε μια jazz μπάντα της Ρώμης. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1966, ενώ η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι "Gesu Bambino".

Μία σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν η συνεργασία του με τον ποιητή Roberto Roversi. Ο Roversi έγραψε τους στίχους σε τρεις δίσκους του Dalla. Στη συνέχεια ο Dalla αποφάσισε να γράφει ο ίδιος τους στίχους των τραγουδιών του. Η απόφασή του αυτή αποδείχθηκε σωστή καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους Ιταλούς τραγουδοποιούς με πάνω από 30 δίσκους στο ενεργητικό του.

Το 1986 συνέθεσε το περίφημο Caruso, ένα τραγούδι αφιερωμένο στον μεγάλο τενόρο Ενρίκο Καρούζο.



Πηγή: cosmo.gr